Westelijke Regatta: 3 roei(st)ers overgangs en Damesch Acht beginnelingen af!

Zaterdag
De dag begon al vroeg voor Eva van der Bent en Emma de Koning, die samen met Asopos combineerden in het DN4+ veld. Met een 2e plek mochten zij ’s middags nog een keer aan de start verschijnen in de A-finale. In de finale kwamen zij in een tijd van 9:15,85 over de finish. Dit was goed voor een 4e plek. Ook de Damesch Acht liet zien thuis te horen in de finale en kwam in de voorwedstrijd met een ruime voorsprong over de finish. De finale begon helaas niet helemaal zoals gepland en tegen de verwachtingen in lagen zij 4e op de 500m. Met een knappe inhaalslag lagen zij er alweer snel bij en wisten ze alsnog als 2e te eindigen. Bij de Jonghe Acht en de Lichte Acht lukte het halen van de A-finale helaas nildej4et. Zij behaalden met een resp 3e en 4e plek allebei de B-finale. Beiden werden in hierin 5e. De Eerstejaars Lichte Damesch lieten zien stappen te hebben gemaakt na de Damen en roeiden samen naar een 1e plek in de voorwedstrijd. In de A-finale lieten Suzanne van Wijck, Anne Voskamp, Wietske Wesseling, Heleen Middelkoop en Renske van ’t Oever zien dat dit niet eenmalig was en roeiden samen wederom naar een 1e plek, waarvoor hulde!

Bij de middengroepen lagen de Damesch als eerste aan de start. Het bootje van Fleur, Maxime, Esmeralda en Ida wisten als 2e over de finish te komen en daarmee door te gaan naar de A-finale. Het bootje van Mieke, Pauline, Else en Yaël kwam als 3e over de finish. Zij gingen daarmee door naar de B-finale. Willemijn Sneep en Janette van der Linden lagen na een turbulente week aan de start in het LDDev2x veld en wisten in een tijd van 9:27,10 als 2e te finishen. Ook in de finale deden zij goede zaken door wederom als 2e te eindigen. Veerle van Velze kwam in haar skiff als 1e over de finish in de voorwedstrijd. In de finale had zij het iets lastiger en eindigde ze als 4e. Middengroep Zwaar behaalde met een 4e plek helaas geen finale. Licht deed dit wel, door in een tweede tijd te finishen. Zij eindigden in de finale als 5e. Peters en de Vries startten samen in de LO2-. Met een knappe 3e plek konden ook zij door naar de A-finale. De finale bleek iets lastiger te zijn en in een tijd van 8:18,82 finishten ze als 6e.

Ook Broenink en Röling kwamen op zaterdag in actie. Broenink wist op de finish het veld voor te blijven en mocht met een 1e plek door naar de finale. Röling eindigden helaas op een 4e plek, wat niet goed genoeg was voor een finale plek. In de finale wist Broenink niet goed te starten en kwam hij direct achter te liggen. Zoals we van hem gewend zijn, kwam hij gedurende de race weer op gang en wist, op 0,39 seconde na, net niet Mitchel Steenman voor te zijn.

Zondag
Bij de eerstejaars startten alleen de dames op zondag in de acht. Zij wisten ook vandaag met ruime voorsprong de finale te bereiken. Dit keer wisten de dames wel goed weg te komen vanaf het begin en finishten in een tijd van 6:51,59 alldej4s eerste. De dames Doris Maat, Laura Kuiper, Lisa van der Geest, Merel van der Bent, Jennifer Breet, Annelise Wilms, Bjarny van der Linden en Judith van der Pluym zijn hiermee beginnelingen af geworden!
Na het succes van zaterdag wilden de Lichte Eerstejaars Damesch ook op zondag laten zien de snelste te zijn. In de voorwedstrijd lukten ze dit door als 1e over de finish te komen. In de finale moesten ze in de laatste 100m toegeven aan Okeanos die net 0,98 seconden sneller was. Vera Verburg startte op zondag in de skiff. Zij wist met een 5e plek de B-finale te halen. Hierin werd zij 4e. Eerstejaars Licht startten op zondag in twee viertjes. Een van de bootjes (slag Lustermans) behaalde de finale, door in de voorwedstrijd te eindigen op een 3e plek. In de finale hadden ze het iets lastiger en roeiden ze naar een 6e plek.

Bij Middengroep Damesch gingen ’s ochtends dit keer wel beide bootjes door naar de A-finale. In de finale lagen zij naast elkaar en eindigde de boot met Liselore op slag als 3e en het bootje met Mieke op slag als 4e. De Lichte Damesch Willemijn Sneep en Janette van der Linden hoefden niet aan de start van de voorwedstrijd te ldej4verschijnen door het uitwegen van een van de ploegen. In de finale wisten zij vanaf het begin de eerste plek te veroveren en dit gaven zij gedurende de race niet meer weg. Met een tijd van 7:55,55 haalden zij de winst binnen en werd Willemijn Sneep overgangs!
Veerle startte wederom in de skiff. In het LDN1x veld had ze het iets zwaarder dan op zaterdag. Met een 3e plek mocht ze wel door naar de A-finale. In de finale was de tijd van 8:41,85 goed voor een 6e plek.

Zowel Middengroep Licht als Zwaar lag aan de start in het O4- veld. Waar licht tot vlak voor de finish voor zwaar wist te blijven, eindigde zwaar toch op een 3e en licht op een 4e plek, door een ongelukkige snoek van licht. Peters en de Vries startten wederom in de twee zonder. In het LN2- veld kwamen zij in de voorwedstrijd als derde uit de start. Door te vertrouwen op hun eigen halen wisten ze gedurende de ldej4race op te schuiven in het veld en uiteindelijk als 1e te finishen. Dit deden zij in de finale opnieuw. Op de 1000m wisten zij van een tweede plek op te schuiven, door Proteus voorbij te gaan. Met een tijd van 7:18,19 kwamen Peters en de Vries als 1e over de finish. Met deze overwinning is Peters overgangs geworden!

Röling startte zondag in het N1x veld. Al in de vooldej4rwedstrijd wist hij met een voorsprong van ruim 10 seconden als 1e te finishen. In de finale wist hij wederom vanaf de start voor te liggen en in de tijd van 7:20,21 haalde hij de overwinning binnen. Met dit blik is ook Röling overgangs geworden, bravo!

Nadat hij zijn blik in ontvangst had
genomen moest hij snel door naar de het volgende nummer: SA8+. Röling, Broenink, Knab, Sjoerd de Groot, Mitchel Steenman, Menno van Blitterswijk, Koen Mestemakers en Evi van der Graaf startten in onze nieuwe acht de “Njord”. Het was meteen een mooie doop, want de “Njord” kwam als 1e over de finish!