NK Klein & Hollandia Roeiwedstrijden

B1xAfgelopen weekend vonden de Hollandia Roeiwedstrijden en het NK Klein plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Met 6 blikken en een 2e plek op het NK Klein was het een mooi weekend!

Vrijdag (NK Klein)
Het weekend begon meteen goed op vrijdag. Met Marie-Anne die een 1e tijd haalde en zich daarmee plaatste voor de halve finale. Ook van Kints en Broenink behaalden meteen een plek in de halve finale. Broenink wist het nog even spannend te maken, door niet helemaal lekker uit de start te komen. Echter wist hij snel daarna dwars door het veld naar de 1e plek door te stomen. Ook Röling zette een mooi resultaat neer door de 2e tijd te varen in zijn voorwedstrijd. Dit was niet genoeg voor een directe plaatsing in de halve finale, maar gaf wel veel  vertrouwen voor de herkansing. Nicole haalde een 3e plek en moest daarmee ook de volgende dag een herkansing varen.

Zaterdag
De eerste wedstrijd begon al in alle vroegte. Donna en Fleur wisten zich hier niet direct te plaatsen in het DSA2- veld (NK Klein) en zouden later op de dag hun herkansing varen. In de herkansing kwamen ze met een tijd van 8:38,42 te kort voor de 1e of 2e plek en gingen niet door naar de halve finale. Ook de heren Algie (Jelle) en Westdijk deden mee op het NK Klein. Zij wisten de voorwedstrijd niet direct door te komen en zouden eigenlijk de herkansing starten. Wegens terugtrekking van Gyas vonden deze echter niet plaats en kon er ‘s middags direct de finale worden gestart. Met een tijd van 7:22,68 behaalden zij een 5e plek.

De Dames Acht kon als volgende aan de slag. Twee van de damesch startten mee in een orca-combi. Zij werden 5e in de voorwedstrijd. Onze Njord Dames Acht wist direct de halve finale te halen,  door als snelste over de finish te komen, tijdens de voorwedstrijd. De orca/njord-combi wist een 3e tijd te varen in de herkansing en daarmee alsnog de halve finale te bereiken. De Jonghe Acht wist naar een 3e plek te roeien in de voorwedstrijd en deed dit eveneens in de herkansing. Deze plek was helaas niet genoeg om door te gaan naar de halve finale. Ook de Lichte Acht slaagde eN4+r niet in de halve finale te bereiken en strandden in de herkansing. Tot slot startten er van de eerstejaars ook nog een bootje in het N4+ veld. Zij lieten in de voorwedstrijd al zien over voldoende snelheid te beschikken. In de finale deden zij hier nog een schepje bovenop en dhr Lankhorst, Verbon, Duvekot en Brink, met mej. Roodhuizen als stuur, wisten het blik binnen te slepen!

Ook de middengroepen startten op zaterdag de voorwedstrijden. Middengroep dames deed dit in het DDev4- veld. Beiden bootjes behaalden door in een keer de halve finale en hoefden daarmee zondag pas weer aan de start te verschijnen. De mannen van middengroep zwaar hadden het lastiger in hun voorwedstrijd. Zij slaagden er met een 3e plek niet in zich direct te plaatsen voor de halve finale. Ook in de herkansing bleek de rest van het veld te sterk en moesten zij genoegen nemen met de 5e tijd. Middengroep Licht startten eveneens de voorwedstrijd en herkansing en bereikten hier een 4e plek. Tot slot liet middengroep lichte damesch zien ook in dit veld mee te doen voor de blikken. Zij plaatsten zich, in de herkansing, alsnog voor de halve finale. Anne Voskamp wist zich, met haar combi-partner van Proteus, via de herkansing helaas niet te plaatsen voor de halve finale.

Ook werd er weer geskifft op zaterdag. Dhr Röling (SA1x, NK Klein) mocht in de herkansing laten zien ook in de halve finale thuis te horen. Dit deed hij door de 1e tijd neer te zetten. Nicole wist hetzelfde te doen in het DSA1x veld. ‘s Middags vonden eveneens de halve finales plaats. Zowel Broenink, als Röling deed hier wederom goede zaken en plaatsten zich voor de finale op zondag. Ook Marie-Anne wist dit met een 2e tijd te doen. Helaas voor Nicole Beukers en van Kints kwamen zij, met een 4e tijd, net te kort voor de finale.

N1xGründer liet in het N1x veld meteen zien mee te doen voor het blik en plaatsten zich dan ook voor de A-finale. In de finale wist hij nog meer te geven en dat resulteerde dan ook met een voorsprong van 11 seconde op de finishlijn! Dit blik bleek slechts een voorbode op de rest van zijn weekend.

Zondag
De dag begon met de voorwedstrijd van dhr Gründer (B1x). Na gisteren het nieuwelingen veld te hebben gewonnen, liet hij meteen weer zien de snelste te zijn. ‘s Middags deed hij dit nog een keer en wist wederom blik te trekken, waarvoor hulde! Ook Veerle waagde zich aan het skiffen in het LDB1x veld. Zij roeide met een tijd van 8:44,48 naar een 2e plek en plaatste zich daarmee voor de A-finale. In de finale behaalde zij hetzelfde resultaat. Ditmaal in een tijd van 8:43,71.

Eerstejaars Dames wist zich middels een 2e tijd in de halve finale te plaatsen voor de finale. In de finale namen zij geen genoegen met een 2e plek en zij wisten het veld met een bootlengte voorsprong te winnen! DejOok de eerstejaars Lichte Damesch deden goede zaken. Zij behaalde een 2e plek in de finale.

Middengroep Damesch wisten in de halve finale één bootje zich te plaatsen en door te gaan naar de A-finale. Het andere bootje wist ‘s middags overtuigend de B-finale te winnen en daarmee toch punten te pakken voor het klassement. In de A-finale werd een 7:25,02 een 4e tijd gevaren. Middengroep Licht zette een 2e tijd neer in de B-finale.

In het LO2- veld startten Huberts en Bisschop direct de finale. Helaas wisten zij niet als eerste te finishen, maar zetten zij wel een mooie 2e tijd neer. De Lichte Damesch lieten in het LDN2x veld zien de sterkste te zijn en kwamen als eerste over de finish! In een tijd van 7:44,04 wisten zij het blik te veroveren. Anne Voskamp die met een Proteus roeister combineerde werd in dezelfde finale 4e. ‘s Middags werd er door Willemijn en Janette ook nog in het LDDev2x veld gestart. In de finale werden zij 4e.

De finales voor het NSA1xK Klein konden ‘s middags ook van start gaan. Nicole en van Kints startten beide B-finale en behaalden resp een 2e en 5e plek. Marie-Anne leek het lastig te hebben in haar A-finale (LDSA1x). Zij roeide in een tijd van 8:15,60 naar de 5e tijd. In de finale van het SA1x veld, lagen zowel Röling, Broenink als Knab. Ondanks dat Braas er met de titel Nederlands Kampioen vandoor ging, wist Broenink 2e te worden en dhr Knab 3e! Dhr Röling eindigde op een 5e plek.

De B-finale van het DSA2- veld werd overtuigend door Donna en Fleur gewonnen. Algie en Westdijk behaalden een 5e plek in de A-finale van het LSA2- veld.

Tot slot gingen dhr Gründer nog van start in een proteus/skadi/laga/njord combi in het SA8+ veld. Dhr. van Kints deed dit in een asopos combi. Voor de derde keer dit weekend wist Gründer de snelste te zijn en met een tijd van 6:12,45 eindigde hij met de acht als 1e. Van Kints eindigde hier op ruim 1 seconde vanaf, op de 2e plek.